Tudásmegosztó platformot indított el a Market Építő Zrt.

A Market Építő Zrt. célul tűzte ki, hogy segítse és támogassa a BIM-rendszer (Building Information Management) terjedését, és a felhasználás színvonalának növelését. Ezért hozták létre a BimForShare.market.hu felületet a témához kapcsolódó anyagok megosztására, terjesztésére – derül ki a cég sajtóközleményéből. 

De mi az a BIM? A Building Information Management (BIM) a tervezési módszertan egy új megközelítése, és nem (mint ahogy azt sokan gondolják) egy szoftver, licenc vagy tanúsítvány. A BIM az épületek tervezési és építési folyamatait szimulálja és optimalizálja. Előnye, hogy általa bármikor részletes információkhoz, adatokhoz juthatunk az épület bármely alkotóelemét illetően.

A Market a BIM összesen 26 lehetséges felhasználását azonosította be, melyek közül 10 területre helyezték a fókuszt. A vállalat a honlapján elérhetővé tette saját fejlesztésű anyagait: szerződésmellékleteket, sablonokat, mintafájlokat, ellenőrző listákat, melyek szten­derdként szolgálhatnak a BIM-rendszerrel való munka során. Ezek között vannak például olyan anyagok, amelyeket egy magasépítő cég elvár egy tervezőtől. A cég a saját maga által kifejlesztett, összeállított anyagokat teszi közzé, megosztva ezzel azt a tudást, melyet az elmúlt években felhalmozott, és amelyet a jövőben más kivitelező és tervező cégek is hasznosítani tudnak. A felületnek nem célja, hogy módosítás nélkül használhatóak legyenek az anyagok, de támpontként szolgálhatnak. A rendelkezésre álló anyagok az indulás után folyamatosan bővülnek és frissülnek majd a www.bimforshare.market.hu oldalon, ahol egy rövid regisztrációt követően már használhatóak is. Az ezekkel kapcsolatos építő jellegű észrevételek elküldhetők a bimforshare@market.hu e-mail címre.

Forrás: magyarepitok.hu

Hírdetés

Hirdessen nálunk!
Most 3 hirdetés mellé
1 -et ajándékba adunk!
KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!
Megjelent új szakkönyvünk:
ÉPÍTŐIPARI SZERZŐDÉSEK
Mire figyeljünk, hogy ne bukjunk?

Kiadványaink