Erősödő befektetői aktivitásra számít a Duna House idén az ingatlanpiacon

A Duna House az MTI-nek küldött elemzésében idézi az MNB Lakáspiaci jelentését, miszerint a befektetői jelenlét élénkítő hatással lehet az építési kedvre, és a használt ingatlanokat érintő értéknövelő felújítások elvégzése miatt a hazai lakás­állomány minősége is javulhat.

Az ingatlanközvetítő adatai alapján a Somogy vármegyében szerződő ügyfelek jelölték meg a legnagyobb arányban a befektetési célt, mint fő motivációt, akik zömében balatoni településen közvetlen partszakasszal rendelkező ingatlant szereztek. Magas volt a befektetői aktivitás Baranya vármegyében is, főleg a vármegyeszékhelyen. Kedvelt célpont befektetői szemmel természetesen a főváros is, itt főként a pesti belváros, Erzsébetváros, Terézváros és az V. kerület vonzotta a befektetőket, de népszerűek voltak még Zugló és Újbuda lakásai is – írták.

Az északi part magas négyzetméterárai miatt Veszprém vármegyében költöttek a legtöbbet a befektetők, átlagosan 77,9 millió forintot, míg a fővárosban 56,6 millió forint volt az ingatlanra fordított átlagos költség. Hajdú-Bihar vármegyében 48,7 millió forint, Pest vármegyében 43 millió forint, Somogyban pedig 34 millió forint is elegendő egy befektetési célú ingatlan megvásárlásához.

Forrás: MTI

Hírdetés

Hirdessen nálunk!
Most 3 hirdetés mellé
1 -et ajándékba adunk!
KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!
Megjelent új szakkönyvünk:
ÉPÍTŐIPARI SZERZŐDÉSEK
Mire figyeljünk, hogy ne bukjunk?

Kiadványaink