Munkaterület visszaadás 10 év után

Olvasónk egy tíz éve megkezdett építkezés e-naplójába alvállalkozóként lett meghívva. A munkát végül nem ő végezte el, ezért az e-alnaplóba sem került bejegyzés. Az építtető lassan intézné a használatbavételt, ezért megkereste olvasónkat, hogy adja vissza a munkaterületet. Vissza lehet adni a munkaterületet ennyi idő után? Egyáltalán, nem lesz ebből gondja? Mi van, ha esetleg neki tulajdonítanak valami hibát, holott nem is ő csinálta meg a munkát? 

Ha nem olvasónk végezte a munkát, akkor az lett volna a legjobb, ha az ő e-alnaplóját már rég megszüntetik. Akkor, amikor a munkát más vállalkozóra bízták. Ha ez nem történt meg, az sem a világ vége, vissza tudja most is adni a munkaterületet. Ha esetleg technikai okok miatt nem tudja ezt megtenni, az sem gond. Ugyanis ma már nem kell visszaadni a munkaterületet a használatbavételhez. Enélkül is elintézhető.

Aggódni sem kell, hiszen az adott e-alnapló nem lett vezetve, nincs benne egyetlen bejegyzés se. Látszik az e-naplóból, hogy olvasónk vállalkozása nem végzett munkát, így az esetleges hibák kijavításáért sem szedhetik elő. Ha megkezdte volna a munkákat, amit később egy új vállalkozó fejezett volna be, annak lenne nyoma az e-naplóban. Ilyenkor egy eseti bejegyzést szoktak tenni a vállalkozó cseréjéről.

Király Viktória

Hírdetés

Hirdessen nálunk!
Most 3 hirdetés mellé
1 -et ajándékba adunk!
KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!
Megjelent új szakkönyvünk:
ÉPÍTŐIPARI SZERZŐDÉSEK
Mire figyeljünk, hogy ne bukjunk?

Kiadványaink