Olvasóink kérdezték

Az Építő Élet szerkesztősége azzal foglalkozik, hogy újságai, szakkönyvei és honlapja segítségével támogassa az építőipari vállalkozók működését. Újságcikkeiben, szakmai írásaiban könnyen érthetővé teszi a magyar jogszabályi előírásokat, bemutatja az új építőipari technológiákat és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

Ügyfélszolgálatunk segítségével előfizetőink gyors és pontos szakmai választ kaphatnak felmerült kérdéseikre.

Kérdések és Válaszok

Hogyan zajlik az egyszerű bejelentéses munkák használatbavétele, ha egy 50 m²-es épülethez további 50 m²-t építünk?

Hogyan kell bejegyezni az ingatlan-nyilvántartásba a bővítés?

Mi a teendő abban az esetben ha az építtető az én cégem, a napló megnyitását én intézem. Viszont a generálkivitelező is ez a cég lenne, én vezetném a naplót és a felelős műszaki vezető is én lennék. Megoldható ez a gyakorlatban? Meg tudom hívni magamat? Lehetek az én az alvállalkozóimnak is az FMV-je?

Építőipari cég lakást adott el 2022-ben, a vevő beköltözött, de nincs használatbavételi engedély. A vevő most szeretné eladni a lakást. Mikortól kell SZJA-t fizetni a vásárlásból származó jövedelem után?

Milyen szakembert kell megbízni, annak az építtetőnek/tulajdonosnak, aki saját magának épít egy építési engedélyes gazdasági épületet. A vállalkozókat ő bízza meg közvetlenül. Szükséges Felelős Műszaki Vezető vagy Műszaki Ellenőr?

A szakértői válaszok elolvasásához kérjük jelentkezzen be!

Az információk tájékoztató jellegűek nem tekinthetők állásfoglalásnak.

Hirdetés

Hirdessen nálunk!
Most 3 hirdetés mellé
1 -et ajándékba adunk!
KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!
Megjelent új szakkönyvünk:
ÉPÍTŐIPARI SZERZŐDÉSEK
Mire figyeljünk, hogy ne bukjunk?

szakmai kiadványaink