Változik a mesterbiztosítás

Biztosítót váltott a Magyar Építőipari Szakember Közösség, a felelősségbiztosítási csomagot 2023-tól az Aegon nyújtja. Jelentősen bővül azok köre, akik a legalacsonyabb biztosítási összegre jogosultak. Az eddigi 12 millió forintról 20 millió forint éves nettó árbevételre emelkedett az alsó sáv határa.

Ez azért jelentős javulás, mert ebbe a sávba tartozik a biztosítottak háromnegyede. Felére, 10 százalékról 5 százalékra csökken az önrész káresemény esetén, az önrész minimum összege pedig 100 ezer forintról 75 ezer forintra csökken. Ugyancsak kedvező változás, hogy a legalsó sávba eső kiegészítő munkáltatói felelősségbiztosítás köre az eddigi 3 főről, most 5 főre emelkedik.

Az alsó sáv éves biztosítási díja kismértékben, 65 ezer forintról 69 ezer forintra emelkedik. A 20 millió forint feletti éves nettó árbevételű cégek biztosítási díja jelentősen csökken.

A mesterbiztosítást 2017-ben dolgozta ki a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége. A kedvezményes csoportos felelősségbiztosítást a szervezet tagjai vehetik igénybe.

Forrás: Magyar Építőipari Szakemberek Közössége

Hírdetés

Hirdessen nálunk!
Most 3 hirdetés mellé
1 -et ajándékba adunk!
KATTINTSON A RÉSZLETEKÉRT!
Megjelent új szakkönyvünk:
ÉPÍTŐIPARI SZERZŐDÉSEK
Mire figyeljünk, hogy ne bukjunk?

Kiadványaink